Derfor er det vigtigt at rette sin BBR!

Derfor er det vigtigt at rette sin BBR

Man kan gå glip af rigtig mange penge hvert år, hvis man ikke har fået registreret i BBR, at du har fået monteret en varmepumpe.

Del dette oplæg

Vi ser af og til folk glemmer at rette sin BBR når de har fået installeret deres nye varmepumpe. Når man bruger el til at varme sit hus eller sommerhus op, kan man få nedsat afgiften på det el man bruger, når dit elforbrug som er højere end 4.000 kWh om året. Tilbage i 2017 blev reglerne omskrevet, hvilket gjorde at hvis man ikke havde registreret at man bruger en varmepumpe som sin opvarmningskilde, så ville man ikke nyde godt af denne reduktion på ens elafgift, hvilket hurtigt kan blive til flere tusinde kroner som du eventuelt kunne have sparet.

Da reglerne først kom, var det kun til helårsboliger, men fra 1. januar 2019, galdte det også for sommerhuse som ikke er registreret som helårsbolig og ferielejligheder til eget brug.

Fra 2021 blev afgiften sænket til 0,8 øre/kWh

Da vi i Danmark har fået mere fokus på den grønne omstilling, har en politisk aftale valgt at nedsætte elvarmeafgiften yderligere i 2020 og 2021. Dette resulterede i at elvarmeafgiften faldt ned til ca. 16 øre pr. kWh. Dette betyder selvfølgelig at der er flere penge at spare. Derfor er det yderst vigtig at man har fået registreret at man har en varmepumpe i sit BBR-register.

Hvor meget kan du spare med en nedsat elvarmeagift

Videncentret Bolius lavede en beregning hvor man tog et almindeligt parcelhus fra 1960 – 1970 på ca. 130 m2. Her kunne man se at hvis man havde en luft til vand varmepumpe, var den gennemsnitlige årlige besparelse på 3.360 kr. Samtidig lavede man også en vurdering på sommerhuse som brugte mere en 4.000 kWh om året og her var besparelsen gennemsnitlig på 3.000 kr. om året.

Tjek din opvarmningsform i BBR

  1. Gå ind på BBR.dk
  2. Indtast din adresse
  3. Scroll ned til ‘Varme og energi’ og tjek, at der står el/elvarme/varmepumpe som primær opvarmningsform

Sådan registrerer du elvarme i BBR

Hvis det ikke fremgår af din BBR-meddelelse, at du har elvarme som primære opvarmningskilde, kan du selv rette i BBR på BBR.dk.

Før din primære opvarmningsform er ændret, kan din elleverandør ikke registrere dig som en kunde med elvarme.

Er din opvarmningsform registreret korrekt, skal du sende din BBR-meddelelse til din elleverandør. Dernæst skal din elleverandør bekræfte, at de har modtaget din BBR-meddelelse og registreret dig korrekt.

Når formaliteterne er på plads, vil afgiftsreduktionen fremgå af din næste elregning som et selvstændigt punkt. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du allerede får reduktionen, kan du derfor nøjes med at tjekke din seneste elregning

Andre artikler

Derfor bør du vælge en serviceaftale
HeatSave

Derfor bør du tegne et serviceabonnement

Derfor bør du tegne et serviceabonnement Gå til serviceabonnementer En bekymringsfri varmeløsning med et serviceabonnement Det er de færreste af vores kunder, som syntes at

Blog om tilskud til varmepumpe
HeatSave

Alt om de nye tilskud til varmepumpe

D. 7. april 2021 åbnes der op for en ny tilskudspulje til energiforbedringer. Dette gør det derfor muligt at søge et tilskud til varmepumpe.

Har du spørgsmål til det ovenstående?

Har du brug for vejledning eller spørgsmål vedr. vores varmepumper, sidder vi klar til at hjælpe dig

luft til vand varmepumpe

Kontakt os

Du er altid mere end velkommen til at tage kontakt til os, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Vores adresse:

Helge Nielsens Alle 7, 3.A
8723, Løsning, Danmark
+45 70 60 56 25
kontakt@heatsave.dk