fbpx

Det er vigtigt at vælge den rigtige varmepumpe der passer til dit behov. Når man taler varmepumper er der typisk 2 forskellige muligheder at vælge imellem, luft til luft varmepumper og luft til vand varmepumper.

Hvornår skal du vælge en luft til luft varmepumpe
Luft til luft varmepumper er forholdsvis lette at installere, billige i drift og giver et rigtig godt indeklima. Disse varmepumper er en rigtig god løsning til dig, som gerne vil spare på din varmeregning,har et mindre hus i ét plan eller et sommerhus. I mange tilfælde vil man kunne spare langt over halvdelen på ens varmeregning, og så er en varmepumpe tilmed god for klimaet, da  CO2-udslippet også vil blive mere end halveret.

En luft til luft varmepumpe består af to dele, henholdsvis en ude- og en inde-del der forbindes med rør gennem væggen. De to dele kan godt sidde forskudt, og man aftaler selv med installatøren, hvor man ønsker dem. Varmen kan sagtens cirkulere ud i flere rum, men det er sværest at opvarme dem, som er længst væk fra anlægget, hvilket man skal tage i betragtning når man vælger placeringen. Vores installatører rådgiver dig gerne med både placering og hvilken varmepumpe der egner sig bedst i dit hjem.

Luft til luft varmepumper


Hvornår skal du vælge en luft til vand varmepumpe
Luft til vand varmepumpen producerer varme og varmt vand i huset ved at udnytte den varme luft udefra. Nogle luft til vand varmepumper består af en udedel og en inde-del. Udedelen trækker luften forbi varmepumpen og inde-delen overfører varmen til centralvarmeanlægget, som herefter ledes ud i husets radiatorer og/eller gulvarme, samt producerer varmt brugsvand. En anden løsning kan være en luft til vand varmepumpe som kun består af en udedel, der betjenes via et betjeningspanel indenfor.

Varmepumpens evne til at overføre energi fra temmelig lave temperaturer til høje temperaturer gør, at den selv ved -20 grader kan udnytte luften udenfor som energikilde til boligopvarmning og brugsvand.

Luft til vand varmepumper

Categories: HeatSave