Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

Det er vigtigt at vælge den rigtige varmepumpe der passer til dit behov. Når man taler varmepumper er der typisk 2 forskellige muligheder at vælge imellem, luft til luft varmepumper og luft til vand varmepumper.

Del dette oplæg

Nedenstående punkter vil give dig en kort idé omkring hvilken varmepumpe du skal vælge. Nogle gange vil en luft til luft-varmepumpe er oplagt mens andre gange er en luft til vand-varmepumpe den bedste løsning.

Luft til vand varmepumpen producerer varme og varmt vand i huset ved at udnytte den varme luft udefra. Nogle luft til vand varmepumper består af en udedel og en inde-del. Udedelen trækker luften forbi varmepumpen og inde-delen overfører varmen til centralvarmeanlægget, som herefter ledes ud i husets radiatorer og/eller gulvarme, samt producerer varmt brugsvand. En anden løsning kan være en luft til vand varmepumpe som kun består af en udedel, der betjenes via et betjeningspanel indenfor.

Varmepumpens evne til at overføre energi fra temmelig lave temperaturer til høje temperaturer gør, at den selv ved -20 grader kan udnytte luften udenfor som energikilde til boligopvarmning og brugsvand.

Luft til luft varmepumper er forholdsvis lette at installere, billige i drift og giver et rigtig godt indeklima. Disse varmepumper er en rigtig god løsning til dig, som gerne vil spare på din varmeregning,har et mindre hus i ét plan eller et sommerhus. I mange tilfælde vil man kunne spare langt over halvdelen på ens varmeregning, og så er en varmepumpe tilmed god for klimaet, da CO2-udslippet også vil blive mere end halveret.

En luft til luft varmepumpe består af to dele, henholdsvis en ude- og en inde-del der forbindes med rør gennem væggen. De to dele kan godt sidde forskudt, og man aftaler selv med installatøren, hvor man ønsker dem. Varmen kan sagtens cirkulere ud i flere rum, men det er sværest at opvarme dem, som er længst væk fra anlægget, hvilket man skal tage i betragtning når man vælger placeringen. Vores installatører rådgiver dig gerne med både placering og hvilken varmepumpe der egner sig bedst i dit hjem.

Andre artikler

Derfor bør du vælge en serviceaftale
HeatSave

Derfor bør du tegne et serviceabonnement

Derfor bør du tegne et serviceabonnement Gå til serviceabonnementer En bekymringsfri varmeløsning med et serviceabonnement Det er de færreste af vores kunder, som syntes at

Blog om tilskud til varmepumpe
HeatSave

Alt om de nye tilskud til varmepumpe

D. 7. april 2021 åbnes der op for en ny tilskudspulje til energiforbedringer. Dette gør det derfor muligt at søge et tilskud til varmepumpe.

Har du stadig spørgsmål vedr. hvilken varmepumpe passer til dine behov?

Har du brug for vejledning eller spørgsmål vedr. vores varmepumper, sidder vi klar til at hjælpe dig

luft til vand varmepumpe

Kontakt os

Du er altid mere end velkommen til at tage kontakt til os, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Vores adresse:

Helge Nielsens Alle 7, 3.A
8723, Løsning, Danmark
+45 70 60 56 25
kontakt@heatsave.dk