fbpx
Hvornår skal du vælge en luft/luft varmepumpe

Luft/luft varmepumper er forholdsvis lette at installere, billige i drift og giver et rigtig godt indeklima. Disse varmepumper er en rigtig god løsning til dig, som gerne vil spare på din varmeregning og har et mindre hus i ét plan eller et sommerhus. I mange tilfælde vil man kunne spare langt over halvdelen på ens varmeregning, og så er en varmepumpe tilmed god for klimaet, i og med dens CO2-udslip også vil blive mere end halveret.

En luft/luft varmepumpe består af to dele, henholdsvis en ude- og en indedel der forbindes med rør gennem væggen. De to dele kan godt sidde forskudt, og man aftaler selv med installatøren, hvor man ønsker dem. Varmen kan sagtens cirkulere ud i flere rum, men det er sværest at opvarme dem, som er længst væk fra anlægget, hvilket man skal tage i betragtning når man vælger placeringen. Vores installatører rådgiver dig gerne med både placering og hvilken varmepumpe der egner sig bedst i dit hjem.

Hvornår skal du vælge en luft/vand varmepumpe

Luft/vand varmepumpen producerer varme og varmt vand i huset ved at udnytte den varme luft udefra. Nogle luft/vand varmepumper består af en udedel og en indedel. Udedelen trækker luften forbi varmepumpen og indedelen overfører varmen til centralvarmeanlægget, som herefter ledes ud i husets radiatorer og/eller gulvarme, samt producerer varmt brugsvand. En anden løsning kan være en luft/vand varmepumpe som kun består af en udedel, der betjenes via et betjeningspanel indenfor.

Varmepumpens evne til at overføre energi fra temmelig lave temperaturer til høje temperaturer gør, at den selv ved -20 grader kan udnytte luften udenfor som energikilde til boligopvarmning og brugsvand.