Derfor skal du huske at rette din BBR!

11. aug 20230 Kommentarer

Registrer din varmepumpe i BBR og spar tusindvis af kroner.

Vi ser ofte at folk glemmer at rette sin BBR når de har fået installeret deres nye varmepumpe og derved snyder sig selv for flere tusinde kroner i besparelse hvert år. Når man bruger el til at varme sit hus eller sommerhus op, kan man få nedsat afgiften på det el man bruger, når dit elforbrug som er højere end 4.000 kWh om året. Tilbage i 2017 blev reglerne omskrevet, hvilket gjorde at hvis man ikke havde registreret at man bruger en varmepumpe som sin opvarmningskilde, så ville man ikke nyde godt af denne reduktion på ens elafgift, hvilket hurtigt kan blive til flere tusinde kroner som du eventuelt kunne have sparet.

Da reglerne først kom, var det kun til helårsboliger, men fra 1. januar 2019, gjaldt det også for sommerhuse som ikke er registreret som helårsbolig og ferielejligheder til eget brug.

Elvarmeafgiften er på 1 øre til og med 2023

Da vi i Danmark har fået mere fokus på den grønne omstilling, har en politisk aftale valgt at nedsætte elvarmeafgiften. Dette betyder at i 2023 er elvarmeafgiften faldet ned til 1 øre pr. kWh. Dette betyder selvfølgelig at der er flere penge at spare. Derfor er det yderst vigtig at man har fået registreret at man har en varmepumpe i sit BBR-register, da for at få besparelsen, skal man selv sikre sig at få det rettet.

Elselskaberne retter det ikke automatisk, så derfor skal du som forbruger, huske at tjekke op på elvarmeafgiften. Først når din BBR er rettet og står korrekt, har du mulighed for at kunne få den nedsatte elvarmeafgift.

Hvor meget kan jeg spare om året?

Videncentret Bolius lavede en beregning hvor man tog et almindeligt parcelhus fra 1960 – 1970 på ca. 130 m2. Her kunne man se at hvis man havde en luft til vand varmepumpe, var den gennemsnitlige årlige besparelse på 3.360 kr. Samtidig lavede man også en vurdering på sommerhuse som brugte mere en 4.000 kWh om året og her var besparelsen gennemsnitlig på 3.000 kr. om året.

TJEK DIN OPVARMNINGSFORM I BBR

  1. Gå ind på BBR.dk
  2. Indtast din adresse
  3. Scroll ned til ‘Varme og energi’ og tjek, at der står el/elvarme/varmepumpe som primær opvarmningsform

SÅDAN REGISTRERER DU ELVARME I BBR

Hvis det ikke fremgår af din BBR-meddelelse, at du har elvarme som primære opvarmningskilde, kan du selv rette i BBR på BBR.dk.

Før din primære opvarmningsform er ændret, kan din elleverandør ikke registrere dig som en kunde med elvarme.

Er din opvarmningsform registreret korrekt, skal du sende din BBR-meddelelse til din elleverandør. Dernæst skal din elleverandør bekræfte, at de har modtaget din BBR-meddelelse og registreret dig korrekt.

Når formaliteterne er på plads, vil afgiftsreduktionen fremgå af din næste elregning som et selvstændigt punkt. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du allerede får reduktionen, kan du derfor nøjes med at tjekke din seneste elregning

Generelt omkring elvarmeafgiften

Når man har fået registreret i BBR, at din primære opvarmningskilde er en varmepumpe, vil du kunne få en nedsat afgift på din elregning. Denne nedsatte afgift, sker hvis dit elforbrug overstiger 4.000 kWh årligt. Når du har oversteget dette magiske tal, vil du gå fra ca. 95,4 øre pr. kWh til 1 øre pr. kWh.

Helt ekstraordinært besluttede Folketinget i efteråret 2022 at sænke den generelle elafgift midlertidigt til EU’s minimumsafgift på 1 øre pr. kWh. i 1. halvår af 2023. Resten er 2023 er afgiften i 2023 87,1 øre pr. kWh.

I 2024 stiger afgiften til 88,8 øre, og falder derefter gradvist til 81 øre i 2025-2027, 79 øre i 2028, 77,1 øre i 2029 og 70,1 øre i 2030.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *