fbpx

BUFFERTANK

Buffertank med energiklasse A. Perfekt til moderne varmesystemer | Læs mere

DATABLADINDHENT TILBUD
product bt

HOVEDFUNKTIONER

  • ZRustfrit stål buffertank på 100 eller 200 liter
  • ZIndbygget termometer
  • ZR50-forbindelse muliggør tilslutningen af ekstra strømforsyninger på op til 9 kW
  • ZFås med indbygget spiral til produktion af varmt vand
  • ZVægbeslag til vægmontering inkluderet
  • Z4 forskellige konfigurationer

Øget besparelse

Ved benyttelse af en buffertank sammen med en varmepumpe øges besparelserne, og belastningen på varmepumpen reduceres. For at varmepumpen skal fungere optimalt, skal der strømme tilstrækkeligt vand gennem varmeveksleren. Buffetanken reducerer brugen af elektriske hjælpemidler, hvilket giver yderligere energibesparelser. Ved hjælp af en buffertank fungerer varmepumpen altid under optimale forhold – uanset bygningens termiske belastning.

Mere jævn varme

Buffertanken er ansvarlig for at distribuere varme til varmesystemet, mens varmepumpen producerer det varme vand, hvilket således opretholder den indendørs lufttemperatur.

Reducerer radiatorerklik

Når en buffertank er installeret, reduceres de såkaldte radiatorklik. Når temperaturen i varmesystemet ændrer sig hurtigt, kan der høres klik fra radiatorerne. Dette undgås ved hjælp af en buffertank. Buffertanken afbalancerer temperatursvingningerne i varmesystemet og minimerer dermed risikoen for at opleve klikkende støj fra radiatorerne.

R50 GEVIND TIL HJÆLPEVARME eller anden varmekilde

Tre af modellerne har R50-forbindelser, hvilket gør det muligt at udskifte ens oliefyr med eksempelvis en luft/vand varmepumpe. Ønsker du at bevare oliekedlen, kan luft/vand varmepumpen og oliefyret meget let forbindes direkte til tanken. I sådan et tilfælde bruges oliefyret dog kun til balancering af temperaturen på de aller koldeste dage, mens varmepumpen producerer det meste af bygningens årlige termiske energi.

Forvarmning af varmt vand

To af ES-buffertankene har forudinstalleret varmtvandssløjfer. Når buffertanken er tilsluttet en ES luft/vand varmepumpe, kan vandet opvarmes gennem buffertanksløjfen. Derved opvarmes det varme vand også næsten fuldstændigt alene med en varmepumpe. Skulle det være nødvendigt, kan et elektrisk varmelegeme bruges til at opnå den ønskede temperatur på det varme vand.

DOWNLOADS

  • Datablad og brugervejledning
  • BE-Data