fbpx

VARMEPUMPER

Fælles om en grøn fremtid med varmepumper

HeatSave A/S | Varmepumper

Hos Heatsave leverer vi kvalitets varmepumper og systemløsninger til det danske marked, der giver dig den maksimale energibesparelse. Vi fører luft til vand varmepumper fra de innovative svenske Energy Save og luft til luft varmepumper fra verdenens største producent, GREE. Uanset om du opvarmer din bolig med elvarme, olie, træpiller eller fjernvarme i dag, kan du vælge at enten supplere eller helt erstatte dit nuværende system, med en meget effektiv ES luft / vand varmepumpe. Udskiftning til en varmepumpe kan skabe store besparelser, give ekstra funktionalitet og sikkerhed til dit hjem eller arbejdsplads. Med en varmepumpe fra Heatsave, får du et fremtidsikret varmesystem – med muligheden for at blive udvidet i fremtiden, når dine behov ændres!

LUFT TIL VAND VARMEPUMPER

En fantastisk løsning til alle dine vandbåren varmebehov: miljøvenlig, højeffektiv, med forbedret sikkerhed og holdbarhed.

LUFT TIL LUFT VARMEPUMPER

Tag kontrollen over dit indeklima og få en præcis og behagelig temperatur hele året rundt.

SERVICEABONNEMENT

Få en varmepumpe aftale, hvor du er dækket 100% både med garanti, service og meget mere.

BUFFERBEHOLDER

Brug af buffertank med varmepumpe øger besparelsen og reducerer belastningen på varmepumpen.

MULTIFUNKTIONSBEHOLDER

Multifunktionsbeholdere er en totalløsningen til et system til varmt brugsvand og boligopvarmning, der tillader tilkobling af eksterne varmekilder.

Mobil varmeløsning

Mobile varmepumpeløsninger op til 120 kW. Særligt velegnet til nybyggeri, events og midlertidig varme.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er en del af et varme eller kølesystem og består oftest af to dele; en indedel og en udedel. En varmepumpe benyttes til opvarmning og fungerer ved at overføre termisk energi, direkte fra luften og omdanne det til enten varme eller kulde. De typiske former for varmepumper er luft til luft varmepumpe, luft til vand varmepumper og jordvarmepumper (også kaldet vand / vand varmepumper).

Hvor meget koster en varmepumpe?

En luft til vand varmepumpes pris afhænger af hvilken effekt (kW) den skal levere til din bolig eller virksomhed. Derudover afhænger prisen af husets størrelse, omfanget af installationen og andre forhold såsom levetid og design. For at være sikker på at du får den absolut bedste pris, anbefaler vi at du i samarbejde med en af vores konsulenter, får udregnet et tilbud der passer præcist til dine behov og ønsker.

Hvor stor en varmepumpe skal jeg bruge?

Den korrekte størrelse på en varmepumpe til dig, afhænger af flere faktorer. Huset størrelse, alder på huset, hvor godt huset er isolereret, hvor mange der bor i huset samt beboernes varme og vandforbrug. Som tommelfingerregel, kan du finde ud af hvor stor en varmepumpe der skal bruges, ved at gange dit kW forbrug pr. kvadratmeter med boligensstørrelse. Et hus opført i 1980-1985 har et ca. forbrug på 0,045 kW pr. kvadratmeter. Derfor hvis vi tager et eksempel, på et hus fra 1980 på 180m2, vil regnestykket lyde: 0,045 x 150 = 8,1. Hertil vil vi som tommelfingerregel anbefale en 9 kW luft vand varmepumpe. Dog skal man igen huske på at der er flere faktorer der spiller ind og derfor anbefaler vi altid at du gennemgår de muligheder du har, med en af vores konsulenter.

Hvornår kan en varmepumpe betale sig?

Når et hus er bygget i 1980’erne eller efter og har været igennem en grundig efterisolering, kan en varmepumpe altid betale sig. Det er normalt i de ældste huse varmespildet er størst, men yngre huse kan også være bygget, så der er et stort varmespild. For at få mest ud af en varmepumpe, bør huset være velisoleret. Kombinerer man et velisoleret hus med en varmepumpe, har du opskriften på en yderst effektiv varmeløsning der kan give dig besparelser på op til 60% på din nuværende varmeregning. Varmepumpen kan køre med væsentlig lavere fremløbstemperatur end andre varmekilder og derfor er isolation vigtig. Men selv i uisolerede boliger, vil der være penge at spare på din varmeregning, ved at skifte fra f.eks oliefyr til varmepumpe.

Når vi taler om en luftdrevet varmepumpe, kan de oftest sammenlignes med et køleskab. Selve teknologien bag en varmepumpe, minder nemlig meget om et omvendt køleskab. Et køleskab fungerer oftest på den måde at den flytter varmen ud af skabet og til rummet køleskabet er opbevaret i, mens en varmepumpe trækker varmen ind i det rum den er placeret i. En varmepumpe består af fire komponenter; en fordamper, en kompressor, en kondensator og en ekspansionsventil. Næsten uanset hvor kold luften er udenfor, vil der altid være energi i luften, som en varmepumpe kan bruge til at skabe varme i din bolig. Dette sker først ved hjælp af fordamperen, hvor din varmepumpe overfører energien fra luften til kølmidlet. Kølemidlet flytter derefter varmen fra fordamperen til kondensatoren. Derefter sænkes trykket i fordamperen ved brug af ekspansionsventilen, hvilket får kølemidlet eller gassen til at koge og fordampe. Herfra føres kølemidlet videre til varmepumpens kompressor. Varmepumpens kompressor er den eneste del af der bruger strøm. Kompressoren komprimerer kølemidlet / gassen, hvilket resulterer i at temperaturen hæves. Når temperaturen er hævet, sendes gassen til kondensatoren. Når gassen når frem til kondensatoren, kondenseres gassen til væske, mens den varme dette afgiver, varmer dit hus op. Efter al gassen er omdannet til væske, sendes det retur til gennem ekspansionsventilen og tilbage til fordamperen, hvor hele forløbet starter forfra.

En luft til vand varmepumpe fungerer i stor stil på samme måde som luft luft varmepumper. Her flytter man bare kompressoren ind i indedelen og erstatter fordamperen med en varmeveksler, der bruger en bygningssløjfe med vand i stedet for udeluften. En luft til vand varmepumpe har følgende kompenenter:

  • Kompressor
  • 4-vejs vendeventil
  • Kølemiddel-vand varmeveksler
  • Termisk ekspansionsenhed
  • Spole
  • Ventilator

Alle disse komponenter arbejder sammen for at kunne varme dit hus op effektivt.

Hvilken varmepumpe skal man vælge?

En varmepumpe findes i mange forskellige udgaver og der kan derfor altid findes en varmepumpe som passer direkte til dine behov. En luft luft varmepumpe vil oftest blive brugt i enkelte rum, kontorer, garager eller sommerhuse. Denne type varmepumpe har også den fordel at den fungerer som en air condition enhed, som giver et behageligt indeklima, hele året rundt.

Luft til luft varmepumpe

Med en luft luft varmepumpe, vil du om sommeren kunne nyde godt af et rent og afkølet miljø, hvilket også er grunden til at vi ser flere og flere der ønsker at få installeret en varmepumpe i soveværelset, stuen eller i et kontormiljø. De luftdrevet varmepumper findes i flere udgaver så de passer ind i rummets interiør. De fleste modeller vi ser i dag, er væghængte. Hvis man ønsker en mere diskret installation, tilbyder vi loftkassetter, som passer i et nedsænket loft, eller “duct” versioner, som kan skjules i skabe, eller luftkanaler. Ud over air condition, så kan en varmepumpe selvfølgelig også bruges i de kolde måneder til at fastholde en bestemt temperatur i et given rum, mens den affugter luften og cirkulerer luften så det kan give et behageligt indeklima.

Luft til vand varmepumpe

Luft til vand varmepumpen kommer i spil, når man søger en komplet varmeløsning. Luft til vand varmepumpen, opvarmer nemlig hele dit centralvarmesystem, din gulvvarme, dine radiatorer og selv dit varme brugsvand. Når man skifter til en luft til vand varmepumpe, vil de fleste nyde godt af energibesparelser på op mod 60% – mens man samtidig er med til at gøre noget godt for vores fælles klima.

Kan det betale sig med varmepumpe?

Der er konstant debat om hvilken varmeløsning der er den mest energieffektive. Man kigger ofte på hvad der er billigst, hvad der giver den grønneste profil og ikke mindst, hvad der giver den største økonomiske gevinst. I en stor test lavet i Finland, har man kigget på varmepumper mod fjernvarme, hvor man kunne konkludere at varmepumpen var bedst i test. De var altså både billigere end fjernvarmen, men også mere miljøkorrekt. Efterfølgende har man i Danmark snakket om at fjernvarmen skal være suppleret op med varmepumper, varmepumper kan nemlig gøre fjernvarmen mere eftertragtet og mere grøn. Derudover har en varmepumpe den bedste effekt for dig der tænker at sælge dit hus senere, da husets værdi stiger markant, når der er installeret en luft til vand pumpe.

Kan man få tilskud til varmepumpe?

Tilskud til varmepumpe er en unik mulighed for at få økonomisk støtte til anskaffelse af en varmepumpe. Tilskuddet til varmepumpe er et beløb, du har mulighed for at få, når du investerer i en varmepumpe til din bolig. Læs mere omkring tilskud på sparenergi.dk