fbpx

Hummels logistikcenter i Padborg

HeatSave A/S har sammen med C.C. Contractor A/S stået sammen om levering og installation af varmedistributions systemet ved Hummels nye logistikcenter i Padborg.

Hvad var løsningen?

Løsningen lød på en 900 kW løsning, bygget ud fra 10 stk. 90 kW industrielle varmepumper som kører i kaskade med en enkelt styreboks. Enhedernes styresytem, ES NordFlex, er et effektivt, åbent og fremadskuende varmesystem, der giver maksimal energieffektivitet. Systemet er velegnet til opgradering af et eksisterende varmeanlæg, men også til nybyggede ejendomme. Med hjælp fra ES NordFlex får ejendomsejeren et fremragende overblik og med mulighed for regulering af indeklimaet. Kaskadeløsningen der er lavet hos HUMMEL kan til hver en tid udvides helt op til 1,8 MW under samme styring.

AW90 EVI M

Varmepumpesystem med EVI teknologi

EVI står for “Enhanced Vapor Injection” og er en teknologi, der med fordel kan bruges i vores kolde nordiske klima for at opnå højere ydelse ved lavere temperaturer. En EVI varmepumpe benytter en 3. mindre intern pladevarmeveksler kaldet en “Economizer” i kølecyklussen. Ved at bruge en bypass-ventil omledes noget af den varme kølemiddeldamp på kondensatoren til en varmeveksler, som kombineres med den koldere gas på fordamperens ekspansionsside. Varmeenergien overføres, hvilket hæver gastemperaturen yderligere, som derefter sprøjtes ved mellemtryk ind i hovedet på scrollkompressoren gennem en separat dampindsprøjtningsport. Ved hjælp af EVI varmepumpeteknologi kan vi overvinde begrænsningen af maksimal fremløbstemperatur, som andre koldt klima varmevekslere møder. EVI Heat Pump-teknologi gør det muligt at levere mere varme, hvilket resulterer i en bedre COP ved meget lavere temperaturer. EVI-teknologien øger ydeevneeffektiviteten med 27-30%.

Regulere varmepumpernes strømforbrug udfra hvor meget strøm der er tilgængeligt

Varmepumpeløsningen er udstyret med smart energiforbrugs systemer, hvilket gør det muligt for varmepumperne at regulere sig selv automatisk i forhold til bygningens øvrige energimæssige belastning. Dette giver en stor energibesparelse, da systemet ved hvornår strømmængden er rigelig og til en god energipris.